November folyamán különleges pályázat lebonyolítását tudhatjuk magunk mögött:

 

A NEMZETI TEHETSÉG PROGRAM

„A tehetséges fiatalok segítését szolgáló egyéni fejlesztési tervek kidolgozása”

című pályázati felhíváshoz

„Tehetséggondozási alapismeretek és módszerek terjesztése a Martonvásári Tankerületben”

(NTP-EFT-MPA-12)

 

A pályázat konkrét célkitűzései a következők voltak:

Az eszköz két, kétnapos képzés és konferencia megszervezése, melyeken a Martonvásári Tankerület 32 pedagógusa vehet részt, 16 óra tehetséggondozással kapcsolatos előadáson. A képzések tematikája úgy lett összeállítva, hogy a résztvevők érzékenyebbé váljanak a tehetséggondozási tevékenységek irányába.

A célok részletesen a következők:

1. El kell érnünk, hogy a tehetség definíciói, fajtái, története legalább alapjaiban megismerhetővé váljon a térség pedagógusai és vezetői számára.

2. A tanári játéktár bővítése is alapvető cél. A kollégák a játékpedagógia világával találkozhatnak, vagyis a játékoktatás módszertanával ismerkedhetnek meg, bővítve ezzel saját tanári eszköztárukat.

3. A tehetségpontok hálózatának bemutatásával, a tehetségponttá válás kritériumainak megismertetésével lehetőséget kapnak az iskolák, hogy elinduljak a tehetségpont regisztráció irányába.

4. A jelenleg is futó programok jó példaként való bemutatása inspirálhatja a térség pedagógusait egyedi programok megvalósításában, kreatív ötleteket indukál. Emellett rádöbbenti a résztvevőket, hogy legtöbb intézmény már jelenleg is folytat tehetséggondozást. A cél ebben az esetben, hogy csatlakozzon a tehetségpont hálózathoz.

5. Cél, hogy a tankerület tehetséggondozói között hálózati együttműködés alapjait fektethessük le. Ennek érdekében rögzítettük - a résztvevők hozzájárulásával – az elérhetőségeket és a oktatott szakterületeket. Kezdeti adatbázis áll fel így a tankerületben.

 

A témában három további cikket ajánlunk az érdeklődők figyelmébe:


FEOL – a Fejér Megyei Hírlap internetes portálja

http://feol.hu/martonvasar/tehetsegtamogato-tanacsok-1587354

Fórum Martini – Martonvásár honlapján

http://martonvasar.hu/ckeditor/kcfinder/upload/files/interju_NJ_BA.pdf

http://martonvasar.hu/ckeditor/kcfinder/upload/files/Interju_GSZI.pdf